Strigoiul `!

Doi prieteni buni, tineri de la tara, pleaca in discoteca in satul vecin. Ca sa ajunga acolo trebuia sa traverseze o mica padurice. Unul dintre ei abia casatorit, danseaza in gluma cu iubita celuilalt facandu`i in ciuda. Datorita aburilor bauturii, acesta din urma ii pastreaza ranchiuna si`si promite in gand ca la intoarcere spre casa „sa`l faca sa plateasca”. Trecand prin mica padurice la intoarcere „ranchiunosul” profita si`l injunghie pe prieten, lasandu`l acolo in agonie iar corpul este descoperit a doua zi rece si este ingropat in cimitirul satului dupa datina. Proaspata sotie insarcinata deja plange si poarta doliu 6 saptamani ca de obicei, dar la aproape o luna dupa intamplare, intr`i seara tarziu, pe cand femeia se pregatea sa se culce, usa casei se da de perete si omul ei intra catranit si se aseaza la masa sa manance. Aceasta intepenita de groaza, ramane impietrita. El o priveste si`i zice suparat: „Ce stai asa intepenita ?! Vino si pune`mi sa mananc caci vin prin frig de la discoteca si mi`e tare foame !”
A doua zi omul iese din curte sa dea binete unui vecin ce tocmai trecea strada si`l vede si pe acesta ca o ia la sanatoasa.
Atunci el isi da seama ca defapt este mort.
De atunci omul nu mai iese din casa, inchis in el, lucreaza cosuri de nuiele pe care sotia lui le duce la targ duminica pentru a castiga bani pe toate zilele. Intr`un final copilul lui se naste si toata lumea il striga „fiul strigoiului” .

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s